Home > Arhiva > Tekstovi > 11.02.2011.

KNJIGE O STARIM DOBRIM VREMENIMA I MLADEN JERGOVIĆ

11. Feb 2011. by Urke

Prilikom posete Beogradu Mladen Jergović, stručni konsultant prenosa trka Formule 1 na HRT-u, pogledao je knjige koje su kod nas objavljene o dobrim starim vremenima u auto-moto-sportu u bivšoj Jugoslaviji, odnosno Srbiji.
Pogledao je knjige “Prve međunarodne automobilske i motociklističke trke (1939.)” i “Velika nagrada Beograda 1967-1969”, autora Nebojše Đorđevića, člana Udruženja istoričara automobilizma i knjigu “Moj svet brzine” autora Đorđa Đenića, poznatog novinara i voditelja najstarije TV emisije kod nas, emisije “Start”.
Mladen Jergović je bio iznenađen da uopšte postoje takve knjige kod nas. Njegova supruga Dorina i on bili su oduševljeni knjigama. Izvanredni tekstovi, odlične, retke fotografije. Nisu mogli nijednu knjigu posebno da izdvoje. Sve su im bile odlične. Zamolili su da im nabavimo te knjige, a za uzvrat oni će doneti knjige iz Hrvatske sa takvom tematikom. Da podsetimo, Mladen Jergović je bio rukovodeći čovek medijske kuce Bernija Eklestona, vlasnika takmičenja Formule 1, koja je vršila prenose trka Formule 1 (FOM). Supruga Dorina je bila visoko pozicionirana u toj medijskoj kući.

Mladenu se svideo katalog sa IV godišnjeg skupa Udruženja istoričara automobilizma, odnosno automobili i motocikli koji su bili na skupu. Posebno ga je iznenadilo da su i stari majstori volana bivše Jugoslavije bili na okupu. Obećao je da ce doći na V godišnji skup, ako se on ne bude poklapao sa nekom trkom Formule 1. Dobio je na poklon i kalendar Oldtajmer kluba “Beograd”.Ljubomir Ivanović, član UIA