Srpski Savez za Istorijska Vozila

Srpski Savez za Istorijska Vozila

Postod Sasha » Pet Apr 04, 2014 12:44 pm

Otvaram temu o Srpskom Savezu za Istorijska Vozila.
U ovoj temi će biti obaveštenja o radu saveza kao i sve bitne informacije koje se tiču klubova.

Srpski Savez za Istorijska Vozila (SSIV) osnovan je zvanično 20.09.2010 godine (Rešenje br. 0001171355). Odmah po osnivanju je predat zahtev za članstvo u FIVA (Federation Internationale de Vehicules Anciens). Ovaj zahtev je prihvaćen i u postupku smo dobijanja statusa punopravnog člana FIVA. Sedište saveza je u prostorijama auto muzeja u ulici Majke Jevrosime 30 u Beogradu.
Savez okuplja automobilske i moto klubove sa velikom tradicijom. Ovi klubovi započeli su svoje aktivnosti još šezdesetih godina prošlog veka, kada počinje da raste svest o istorijskom značaju starovremenskih vozila i veoma važnom zadatku njihovog očuvanja.
Savez je nedobitna organizacija sa ciljem zaštite zajedničkih interesa članova u vezi sa očuvanjem i zaštitom istorijskih vozila i negovanja istorijsko kulturnog nasleđa istorijskih vozila u republici Srbiji. Savez deluje u skladu sa zakonom, statutom i pravilima FIVA.
Aktivnosti saveza usmerene su ka organizovanju zajedničkih takmičarskih, rekreativnih i kulturnih aktivnosti članova saveza. Takođe savez sarađuje sa ostalim savezima, asocijacijama i vlasnicima istorijskih vozila u zemlji i inostranstvu. On okuplja ljubitelje čiji je zajednički interes očuvanje kulturno tehničkog nasleđa i pomaže članovima kod nabavljanja, obnavljanja i održavanja starovremenskih vozila.
Savez okuplja deset najvećih klubova u Srbiji sa preko 300 vozila i 250 članova.
Savez je aktivno učestvovao na generalnoj skupštini FIVA u Ljubljani 2010. godine. Na generalnoj skupštini FIVA organizacije 2011 godine u Vašingtonu, naš savez je predstavljen svim članicama organizacije FIVA.
Srpski savez za istorijska vozila, postao je punopravni član FIVA organizacije u maju mesecu na generalnoj skupštini FIVA u mestu Komo u Italiji 2013. godine gde se održala manifestacija Concorso d'Eleganza Villa d'Este. Ovim je SSIV postao predstavnik FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens) i ANF (Autorité National FIVA) za Srbiju.

http://www.ssiva-sfhv.com
Korisnikov avatar
Sasha
 
Postovi: 3149
Pridružio se: Uto Apr 07, 2009 11:24 pm
Lokacija: Novi Sad
Oldtajmer: .....................................
1972. Gt 1600 Junior
1974. Alfa Romeo Bertone Gtv 2.0
1982. Alfa Romeo Gtv 3.0 v6
1985. Alfa Romeo Gtv 2.0

Povratak na Srpski Savez Za Istorijska Vozila

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost