od kovacj » Sre Avg 03, 2011 5:38 pm
Počeo sam restaurirati Opela, ćutao je 34 godine u jednoj šupi. Nemogu mu naći broj šasje, libriće nema, u odjavljenoj saobraćajnoj ima broj sašije od devet brojeva. Pokušao sam u saobraćajnoj policiji, izašli su na uviđaj i nisu nigde našli broj. Ožuljao sam ceo moto box, mada je dosta natruo, nigde ne nađoh brojeve. Tražio sam ljude, koji su radili na tehničkom, a sad u penziji, reko, možda se sećaju, al bezušpešno, kažu, bila je librica, i to je bilo to. Jedan majstor mi reče, što je imao Rekorda iz 1965, da kod njih ima ukucano na tunelu unutar karoserije, gde ispod prolazi kardan, na mestu gde izlazi ručica menjača, današnjim vozilima. Sve sam to ogulio, nigde-ništa. Ispada, da ni nemogu raditi auto, jer ga neću moći ni legalizovati. Pitam sad vas, kolege oldtajmeriste, zna li neko odgovor, na pitanje od milion dolara. Ima jedan isto ovaj model, ali karavan, i godinu dana stariji, u Mužlji, kraj Zrenjanina, bio sam i tamo da gledam, čovek kaže, da su i njemu tražili na tehničkom prošle godine udarene brojeve, da više neće da priznaju libricu na karoseriji, jedva je registrovao, a niti on nije našao brojeve, ni radnik tehničkog pregleda. I sad koja je tu procedura? Najgore, što ni SUP- ne govori ništa, samo , da moramo naći! Molim vas, ako neko zna, zahvalno očekujem odgovor.