Anlaser BOSCH (Audi A6 `96)

Anlaser BOSCH (Audi A6 `96)

Postod zac » Sub Nov 22, 2014 10:55 pm

Remontovao sam danas jedan Boschov anlaser (planetarac) iz Audija A6. Anlaser do sada nije radjen. Auto je presao oko 380 000 km.
Posto je bio poprilicno zapusten, potrebno je bilo zameniti klizne lezajeve (biksne) , cetkice i obrada kolektora. Automat i bendix su ispravni te nisu ni menjani.
Anlaser je rasklopljen i ociscen.SlikaSlikaSlikaSlika
SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika


Nakon ciscenja izbijene su stare biksne i umesto njih stavljene nove. Biksne sam izbijao trnom od fi.15 mm. a nove biksne upresovao preko starih da se ne ostete.
Kolektor je obradjen zatim ispoliran finim brusnim papirom, granulacije 350 i 400.SlikaSlikaSlikaSlika
SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Zatim sam zamenio cetkice na ploci . Cetkice su fabricki bile punktovane za pocinkovani nosac. Tu sam odsecao secicama, vrsio kalaisanje mesta gde je bio punkt i zatim lemio kablice od novih cetkica.
SlikaSlikaSlikaSlika
SlikaSlikaSlika
Slika

Zatim sam krenuo sa podmazivanjem i sastavljanjem. Biksne pre upresavanja podmazane u uljnom kupatilu sa motornim uljem. Zubcanici planetarnog prenosa sa tovatnom mascu.
Za navlacene ploce sa cetkicama na kolektor koristio sam klip automata. Izmedju cetkica sam provukao klip, rotorom - kolektorom sam izguravao klip napolje, a cetkice su sele na kolektor...na mesto.
Zatim sastavljen zadnji poklopac sa srednjim delom (statorom) Nakon podmazivanja delova "njuske", ista je sklopljena sa statorom.
isprobana ispravnost na prirucnom akumulatoru... :DSlikaSlikaSlikaSlika
SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Korisnikov avatar
zac
 
Postovi: 113
Pridružio se: Čet Jan 02, 2014 10:32 am
Oldtajmer: Jugo 1.1 IN i Dacija Logan 1.4 MPI

Povratak na Mehanika

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju