ide se jos malo dalje :
lajsne gore :
i trebalo je konacno armaturu za zadnji sic napraviti :
materijal :
orijentiri su mi kak su sarafici stari se drzalio , s te strane ide drvo (valjda) pa to cemo slagat onda :
close up :
pripasano , no nezategnuto :
i konacno pripasano i stavljeno pod kut i postavljeno u kapitan :
i tak , update za ovaj mjesec :
stigle zadnje lampe s lakiranja :
ugradnja elektrike :
i gore lampa :
stadiji uredjivanja kvaka :
busenje novih rupa i navoja za kvakice :
suvozaceva strana :
vozaceva strana :
i nivou bubrega za branik

jucer popodne je dosao jedan stariji gospodin meni doma . Zna mog tatu a i mene . Upoznahj ga prije kojih 4 godine, kao vlasnika orginalnog naseg kapitana. Donio je jednu sitnicu (Kaze da ima dosta toga, cak i nekih dijelova na tavanu) , koja puno znaci. Sliku njega dok je bio mlad i kapitan u pozadini. Cilj igre: da kapitan bude bolji nego na ovoj slici :
radilo se.
uglavnom popravljamo i fabriciramo sad dijelove,jer novih nema , a ovo sto ima treba se popraviti. Uglavnom :
slagali smo rucku rucne kocnice. koja je zahrdjala skroz na skroz :
pa nakon rastavljanja i pocincavanja :
pripremali smo za kromiranje lajsne intrument table i leptir stakla :
Zavrsni proizvod:
pocincao rucicu saltunga i ispolirao i ocistio roginalnu kuglu mjenjaca :
izradio nosace lajsni instrument table :
Postavljeno :
mehanizmi leptir stakla ugradjeni :
i napravljena duplex laminirana stakla :
uredjen branik i postavljen:
i posto sam ionak odredio da cu raditi resto mod na motoru kade ga nadjem (s 6v na 12, elektoventilator s termoprekidacem , moderniji karburator , suhi filter zraka , veca kompresija , alternator, motor ce biti mat crni sa krom detaljima (Skoro sve orginal ispod haube , samo modernizirano i kromirano). vidjevsi sljedecu sliku , odluka je pala , spustiti cu ga kad sve poslozim . nove opruge i biti ce nizi

(primjetite drugacije lampe, ovo je slika modela do 1939, moj je 1947-1950 blatobrani. )