od mix1200 » Ned Jan 03, 2016 9:08 pm
Nadam se da nije off, ali moj deda je kupio novu volgu gaz 24 1977.god u koju je ja mislim 1986. ili "87. zbog krize s gorivom ubacen dizel motor iz mercedesa w123 220D legalno naravno jer su vremena za takve prepravke bila mnogo povoljnija nego danas. Nazalost deda mi je preminuo pre 3 godine i bukvalno do zadnjeg dana je vozio volgu, ali od tad stoji u garazi, palim je redovno, i dalje je u voznom stanju, limarijski nije u perfektnom zavidnom stanju, ali svakako je savrsena osnova za sredjivanje koje planiram kad finansije malo dozvole... Nazalost njen benzinski motor bukvalno nov sa 30000 predjenih je bacen pre par godina, ali ja se nisam tu nista pitao. Ovaj dizel joj je legao doduse savrseno, kao da je fabricka ugradnja, ali je malo otezao volan, pa je s njim mogao i mercedesov servo upravljac da se nabaci, sto nije uradjeno, ali i tu prepravku planiram...
Naime nisam hteo da davim ovoliko pricom, ali svakako nije greska spasavati ove automobile gde god ih neko poseduje, jer je volga zaista fanastican auto, neunistiv, udoban, prostran, i sa moje tacke gledista nadzivece mnoge ove moderne automobile.