od Zoza » Sre Mar 20, 2013 4:52 pm
Nadam se da u zakon neće biti uvedeno obavezno članstvo u bilo kom klubu da bi se ostvarilo pravo na registraciju oldtajmera kraću od 12 meseci jer bi takav zakon vrlo brzo bio oboren na Ustavnom sudu. Ja ću sačekati da se usvoji zakon, jer bi onda po automatizmu, ako sam dobro razumeo ovo što sam pročitao, svako vozilo starije od 30 godina postalo oldtajmer. Klub ili savez koji je u priznat od FIVA treba da dostavi MUP-u spisak svih vozila koja su starija od 30 godina kako bi se izbeglo bilo kakvo (pro)davanje potvrda. Čak ako i ostane obaveza vlasnika da ima potvrdu od nekakvog kluba, saveza ili udruženja koje ima ovlašćenje da izda tu potvrdu, ona mora da mu bude izdata bez obzira da li je podnosilac zahteva član ili ne. Svako uslovljavanje članstvom je neprihvatljivo. Trebalo bi insistirati na uvođenju posebnih tablica za oldtajmere, a posebno bi bilo zanimljivo da se napravi koncept, kao u Kanadi, po kome bi onaj ko ima registrovan auto koji nije oldtajmer mogao, uz plaćanje simbolične godišnje takse reda veličine 2000 dinara, mogao da registruje oldtajmer, s tim da bi mu se godišnja kilometraža ograničila na 5000km, što mislim da je i više nego dovoljno za naše uslove.
Nemoj silom, uzmi veći čekić!