od oldvan » Sub Avg 31, 2013 7:37 am
Ispostavilo se da auto koji sam kupio ima odlican motor.Taj motor je uvezen direktno iz Minhena,remontovan u fabrici,1989-e godine.Sve papire imam,i njega cu regularno ubaciti u saobracajnu kad registrujem auto.Poceo sam od motora.Od 1989-e godine do sad presao je 43000 km,sto se i vidi po masini,radi perfektno.Juce sam sipao Castrol 10-40 ulje,promenio filter ulja i tako je radio po 10 minuta nekoliko puta.Onda sam ga provozao po ulici nekoliko puta,pa je opet malo radio u mestu,i ispustio sam to novo ulje.Zatim sam opet zamenio filter i opet sipao novo ulje.Dakle,juce sam dva puta menjao ulje i filtere ulja.Sad masina radi kao sat,sva eventualna prljavstina je izbacena.Jeste da me je kostalo,ali hocu da sacuvam taj motor.
Sad je potrebno kupiti nove bmw svecice,nove kablove i nove platine,zatim filter vazduha i klinasti kais i to je sto se tice masine za sad dovoljno.Kupovacu sve originalno.
Zamenicu mu ulje u diferencijalu i menjacu,i onda prelazim na kocioni sistem.
Sto se tice limarije,iznenadjen sam u kako dobrom stanju je patos i kosevi,ali su zato krila ,vrata i spoljasnje sajtne katastrofa.